GRILOVANÝ ANANAS S KOKOSOVOU OMÁČKOU
Seznam surovin
- ananas 1 kus
- kokosové mléko 120 mililitrů
- smetana 3 lžíce (kokosová)
- rum 1 lžíce (kořeněný)
- cukr třtinový (podle chuti)
- máta (čerstvá k podávání)
Postup přípravy
1. Kokosové mléko smíchejte se smetanou (tu můžete předem i trochu našlehat) a s kořeněným rumem. Směs můžete podle chuti dosladit třtinovým cukrem, ale nebývá to třeba.
2. Ananas oloupejte a nakrájejte na klínky. Pokud je střední část hodně dřevnatá, vykrojte ji. Klínky napíchejte na špejle a ze všech stran ogrilujte. Podávejte s kokosovou omáčkou a čerstvou mátou.
Poznámka k receptu
Grilované ovoce je ten nejlepší dezert. Můžete zkusit broskve, třešně, meloun i obyčejná jablka, králem grilovačky je ale bezesporu ananas. Jeho chuť se teplem totiž dokonale rozvine.
Načítám komentáře...