Hrušková povidla
Seznam surovin
- hrušky 1 kilogram (hodně zralé)
- cukr vanilkový 1
- šťáva citronová (z půlky citronu)
- zázvor (čerstvý, kousek)
- skořice (kousek)
- hřebíček (několik kousků)
Postup přípravy
Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky. Pokapeme je citronovou šťávou a pomalu zahřejeme k varu. Přidáme oloupaný a nastrouhaný kořen zázvoru a koření svázané s citronovou kůrou v kousku gázy a vaříme na mírném ohni za občasného míchání asi 30 minut.
Pak sáček s kořením vyjmeme, vmícháme vanilinový cukr a dále vaříme ještě asi 15 minut.
Hotová povidla můžeme použít hned nebo je nalijeme do nahřátých čistých sklenic, uzavřeme a obrátíme dnem vzhůru.
Poznámka k receptu
Před koncem varu můžete přidat ještě 2 lžíce rumu, které chuť povidel zjemní.
Načítám komentáře...