Hrušky pošírované v červeném víně
Seznam surovin
- hrušky 4 kusy (středně velké)
- víno červené 3/4 litru
- skořice 2 kusy
- hřebíček 3 kusy
- pepř černý 10 kuliček
- cukr 125 gramů
- citron 1/2 kusu
- pomeranče 1/2 kusu
- muškátový oříšek
- zázvor
Postup přípravy
Oloupeme kůru z pomeranče a citronu. Oloupeme hrušky a opatrně zevnitř odstraníme jádřinec, stopku necháme. Pokud jsou hrušky velké překrojíme po délce.
Víno s ovocnou šťávou uvedeme do varu, přidáme koření a citrusovou kůru a cukr.
Vložíme hrušky a necháme pošírovat na velmi mírném plameni přibližně 15 minut dokud nejsou měkké. Stáhneme z plamene a kastrol s nálevem a ovocem uložíme přes noc do ledničky.
Druhý den zahřejeme, hrušky dáme stranou a držíme v teple, a zbylou šťávu svaříme na sirupovitou konzistenci. Sirup přecedíme a zalijeme s ním hrušky na míse.
Poznámka k receptu
Teplé kořeněné ovoce je výtečné s kopečkem vanilkové zmrzliny.
Načítám komentáře...