Hrušky pošírované v červeném víně

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Oloupeme kůru z pomeranče a citronu. Oloupeme hrušky a opatrně zevnitř odstraníme jádřinec, stopku necháme. Pokud jsou hrušky velké překrojíme po délce.

Víno s ovocnou šťávou uvedeme do varu, přidáme koření a citrusovou kůru a cukr.

Vložíme hrušky a necháme pošírovat na velmi mírném plameni přibližně 15 minut dokud nejsou měkké. Stáhneme z plamene a kastrol s nálevem a ovocem uložíme přes noc do ledničky.

Druhý den zahřejeme, hrušky dáme stranou a držíme v teple, a zbylou šťávu svaříme na sirupovitou konzistenci. Sirup přecedíme a zalijeme s ním hrušky na míse.

Poznámka k receptu

Teplé kořeněné ovoce je výtečné s kopečkem vanilkové zmrzliny.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...