HRUŠKY S OSTRUŽINOVOU OMÁČKOU
Seznam surovin
- hrušky 2 kusy
- ostružiny 2 hrsti
- čaj černý 2 lžičky (sypaný)
- med 2 lžíce
- ořechy kešu 1 hrst
Postup přípravy
1. Do nádoby vhodné na mixování vsypte čaj, med, polovinu ostružin a rozmixujte dohladka. Ochutnejte a případně přislaďte.
2. Hrušky nakrájejte na tenké plátky a kulatým vykrajovátkem vždy vykrojte jádřinec. Rozdělte je na talíře, přidejte zbylé ostružiny a zalijte omáčkou. Podávejte s nasekanými kešu ořechy.
Poznámka k receptu
Jednoduchý dezert skrývá velké překvapení – čaj v omáčce skvěle ladí jak s nakyslými ostružinami, tak se sladkými hruškami.
Načítám komentáře...