Jablečné čatní

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Jablka oloupeme, zbavíme stopek a jádřinců, nakrájíme je na kostky a vložíme do kastrolu se silným dnem. Přidáme oloupanou a drobně nakrájenou cibuli, přilijeme vinný ocet, promícháme a společně podusíme asi 15 minut pod pokličkou (jablka by se neměla rozvařit). Pak přidáme rozinky, hnědý cukr, nastrouhaný zázvor, citronovou a pomerančovou kůru, nové koření, pepř a hřebíčky, důkladně promícháme a zvolna dusíme pod pokličkou ještě asi 35 minut.

Hotové čatní naplníme do čistých skleniček, uzavřeme je a po vychladnutí uložíme v chladničce a spotřebujeme do 14 dnů.

Poznámka k receptu

Pokud si chcete čatní připravit do zásoby, zkraťte dobu dušení na 35 minut a skleničky s hotovým čatní sterilizujte 10 minut při 85 °C. Takto připravené čatní je možná ještě chutnější, než čerstvé.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...