Jahodová zavařenina se zeleným pepřem
Seznam surovin
- jahody 1 kilogram
- cukr 450 gramů
- pepř zelený 2 lžíce (nakládaný, bez nálevu)
Postup přípravy
Jahody omyjeme, necháme dobře odkapat, očistíme je a po částech rozmixujeme. Nalijeme je do kastrolu, přisypeme cukr (můžeme přidat i trochu citronové šťávy), promícháme, přivedeme k varu a za občasného míchání vaříme do zhoustnutí. Pak snížíme teplotu a za stálého míchání dále vaříme, dokud není zavařenina ak hustá, že drží na vařečce a nestéká. Na závěr vmícháme nakládaný zelený pepř a povaříme ještě 5 minut.
Hotovou zavařeninu naplníme do čistých sklenic, uzavřeme je a otočíme na 5 minut dnem vzhůru. Pak sklenice opět otočíme dnem dolů a zavařeninu necháme vychladnout.
Načítám komentáře...