JAHODOVÉ SKLENICE

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Jahody nakrájejte na kostky. V míse ušlehejte tvaroh s mascarpone, přidejte prosátý moučkový cukr a vše spojte do jemného krému. Smetanu ušlehejte zvlášť a přimíchejte ji do krému.

2. Ve vodní lázni rozehřejte bílou i mléčnou čokoládu, každou zvlášť a rozehřátou ji promíchejte vždy s polovinou krému.

3. Ty nejhezčí jahody nakrájejte na plátky, přitlačte na sklo sklenic a začněte vrstvit. Naspod rozlámejte část sušenek, poté dejte vrstvu nakrájených jahod a zakryjte vrstvou krému buď světlého, nebo tmavého. Navrch ozdobte jahodami, posypte rozdrcenými sušenkami, a pokud máte, přidejte kvítky jahodníku.

Poznámka k receptu

Klasika, kterou nadchnete hlavně děti. Dezert ve skleničce je rychlý, jednoduchý, ale skvělý. I v jednoduchosti se totiž skrývá něco úžasného.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...