JAHODOVÉ SKLENICE
Seznam surovin
- jahody 200 gramů
- cukr moučkový 50 gramů
- sýr Mascarpone 250 gramů
- tvaroh 250 gramů (polotučný)
- smetana na šlehání 1 kus
- čokoláda bílá 100 gramů
- čokoláda mléčná 100 gramů
- sušenky 150 gramů (marokánky)
Postup přípravy
1. Jahody nakrájejte na kostky. V míse ušlehejte tvaroh s mascarpone, přidejte prosátý moučkový cukr a vše spojte do jemného krému. Smetanu ušlehejte zvlášť a přimíchejte ji do krému.
2. Ve vodní lázni rozehřejte bílou i mléčnou čokoládu, každou zvlášť a rozehřátou ji promíchejte vždy s polovinou krému.
3. Ty nejhezčí jahody nakrájejte na plátky, přitlačte na sklo sklenic a začněte vrstvit. Naspod rozlámejte část sušenek, poté dejte vrstvu nakrájených jahod a zakryjte vrstvou krému buď světlého, nebo tmavého. Navrch ozdobte jahodami, posypte rozdrcenými sušenkami, a pokud máte, přidejte kvítky jahodníku.
Poznámka k receptu
Klasika, kterou nadchnete hlavně děti. Dezert ve skleničce je rychlý, jednoduchý, ale skvělý. I v jednoduchosti se totiž skrývá něco úžasného.
Načítám komentáře...