Jahodový džem s ananasem
Postup přípravy
Jahody propláchneme studenou vodou, necháme je odkapat a zbavíme lístků. Větší jahody překrájíme, menší necháme v celku a vložíme je do kastrolu. Přisypeme dvě třetiny cukru, promícháme, přivedeme k varu a za občasného zamíchání povaříme a průběžně sbíráme pěnu tvořící se na povrchu.
Do druhého kastrolu vložíme očištěný ananas nakrájený na kostičky, zasypeme ho zbylým cukrem a za občasného míchání také povaříme.
Jakmile jahody i ananas zhoustnou, slijeme je do jednoho kastrolu, snížíme teplotu a dále vaříme, dokud džem nezhoustne. Naplníme ho do čistých sklenic, uzavřeme víčkem a otočíme asi na 5 minut dnem vzhůru. Pak sklenice otočíme zpět a džem necháme vychladnout.
Načítám komentáře...