Jahodový džem s banány
Seznam surovin
- jahody 700 gramů
- cukr 450 gramů
- banány 300 gramů (oloupané)
- šťáva citronová (z půlky citronu)
Postup přípravy
Jahody propláchneme studenou vodou, necháme je dobře odkapat a zbavíme lístků. Větší jahody překrájíme, menší necháme v celku a vložíme je do kastrolu. Přisypeme dvě třetiny cukru, za občasného míchání povaříme a průběžně sbíráme pěnu, která se tvoří na povrchu.
Do druhého kastrolu vložíme oloupané a na kousky nakrájené banány, zasypeme je zbylou třetinou cukru, přidáme citronovou šťávu, za průběžného míchání je povaříme do zhoustnutí a odstavíme. Jakmile také jahody zhoustnou, přimícháme k nim banány a ještě krátce povaříme.
Džem naplníme do čistých sklenic, uzavřeme je víčkem a otočíme asi na 5 minut dnem vzhůru. Pak sklenice otočíme opět dnem dolů a džem necháme vychladnout.
Načítám komentáře...