Jahodový džem s banány

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Jahody propláchneme studenou vodou, necháme je dobře odkapat a zbavíme lístků. Větší jahody překrájíme, menší necháme v celku a vložíme je do kastrolu. Přisypeme dvě třetiny cukru, za občasného míchání povaříme a průběžně sbíráme pěnu, která se tvoří na povrchu.

Do druhého kastrolu vložíme oloupané a na kousky nakrájené banány, zasypeme je zbylou třetinou cukru, přidáme citronovou šťávu, za průběžného míchání je povaříme do zhoustnutí a odstavíme. Jakmile také jahody zhoustnou, přimícháme k nim banány a ještě krátce povaříme.

Džem naplníme do čistých sklenic, uzavřeme je víčkem a otočíme asi na 5 minut dnem vzhůru. Pak sklenice otočíme opět dnem dolů a džem necháme vychladnout.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...