Jahodový džem s mangem
Seznam surovin
- jahody 850 gramů
- cukr 400 gramů
- mango 150 gramů (čerstvá dužnina)
- kokosové mléko 2 decilitry
Postup přípravy
Jahody omyjeme, necháme dobře odkapat, očistíme je a větší překrájíme. Mango nakrájíme na kostičky.
V kastrolu smícháme kokosové mléko s cukrem a povaříme za stálého míchání do zhoustnutí. Přidáme připravené jahody a mango a přivedeme opět za občasného zamíchání k varu. Když směs začne houstnout, stáhneme teplotu a za stálého míchání dále vaříme do úplného zhoustnutí.
Hotový džem nalijeme do čistých sklenic, uzavřeme je víčkem a otočíme je na 5 minut dnem vzhůru. Pak je opět otočíme dnem dolů a džem necháme vychladnout.
Načítám komentáře...