Jahodový džem s revení

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Jahody propláchneme studenou vodou, necháme je dobře odkapat a zbavíme lístků. Větší jahody překrájíme, menší necháme v celku a vložíme je do kastrolu. Přisypeme dvě třetiny cukru, za občasného míchání povaříme a průběžně sbíráme pěnu tvořící se na povrchu.

Reveň opláchneme, stáhneme z ní vnější vlákna, řapíky nakrájíme na plátky široké asi 2 cm a smícháme je ve druhém kastrolu se zbylou třetinou cukru. Za občasného míchání směs přivedeme k varu a povaříme do zhoustnutí.

Když jahody začnou houstnout, snížíme teplotu, vmícháme do nich povařenou reveň s cukrem a vaříme ještě asi 10 minut.

Hotový džem naplníme do čistých sklenic, uzavřeme je víčkem a otočíme na 5 minut dnem vzhůru. Pak sklenice obrátíme zpět a džem necháme vychladnout.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...