Jahodový džem s revení
Postup přípravy
Jahody propláchneme studenou vodou, necháme je dobře odkapat a zbavíme lístků. Větší jahody překrájíme, menší necháme v celku a vložíme je do kastrolu. Přisypeme dvě třetiny cukru, za občasného míchání povaříme a průběžně sbíráme pěnu tvořící se na povrchu.
Reveň opláchneme, stáhneme z ní vnější vlákna, řapíky nakrájíme na plátky široké asi 2 cm a smícháme je ve druhém kastrolu se zbylou třetinou cukru. Za občasného míchání směs přivedeme k varu a povaříme do zhoustnutí.
Když jahody začnou houstnout, snížíme teplotu, vmícháme do nich povařenou reveň s cukrem a vaříme ještě asi 10 minut.
Hotový džem naplníme do čistých sklenic, uzavřeme je víčkem a otočíme na 5 minut dnem vzhůru. Pak sklenice obrátíme zpět a džem necháme vychladnout.
Načítám komentáře...