Jahodový pohár
Seznam surovin
- piškotový korpus 1 kus
- jahody 500 gramů
- mléko 500 mililitrů
- pudinkový prášek vanilkový 1 balení
- cukr krupice 2 lžíce
- smetana na šlehání (není nutná)
Postup přípravy
1. Skleničkou, do které budeš dělat pohár, vykrájej z korpusu kolečka. Odkrojky dej do misky a rozdrob na co nejmenší drobečky. Jahody dobře omyj (nechceš přece, aby ti v dezertu křupala mezi zoubky hlína), dvě třetiny rozmačkej v hlubokém talíři nebo v misce vidličkou, třetinu těch nejhezčích si nech stranou. Budou se ti hodit za chvíli na ozdobení pohárů.
2. Do nerezového hrnce vlij většinu mléka a dej ho na mírný oheň. Zbylé mléko vlij do hrnku, nasyp do něj pudinkový prášek a cukr a důkladně vše rozmíchej. Až mléko v hrnci začne vřít, vlij do něj v hrnku rozmíchaný a oslazený pudinkový prášek. Stále míchej, až do doby, než pudink zhoustne (neboj, netrvá to dlouho, maximálně 5 minut). Hrnec sundej ze sporáku (vezmi si chňapky, ať se nespálíš), postav ho na prkénko a pudink nech vychladnout. Občas ho promíchej, aby se na něm nevytvořil škraloup.
3. Až bude pudink studený, přichází ta nejhezší část celé práce – vrstvení. Na dno skleničky dej kolečko piškotu, pak vrstvu rozmačkaných jahod a pudinku. Pak to ještě jednou zopakuj. Horní vrstvu pudinku posyp piškotovými drobky a ozdob překrojenými jahodami, případně lístečkem a květem jahodníku. Nádherný jahodový pohár (který ještě můžeš ozdobit i šlehačkou) je na světě!
Poznámka k receptu
Jahody jsou dobrůtka i samotné a já je mám moc ráda. Když jsme se ale s bráchou chtěli blýsknout před kamarády, udělali jsme z nich tenhle pohár.“ Johanka
Načítám komentáře...