Jahody v bílé a tmavé čokoládě
Seznam surovin
- jahody 250 gramů
- čokoláda hořká 100 gramů (kvalitní)
- čokoláda bílá 100 gramů (kvalitní)
Postup přípravy
Hořkou čokoládu rozlámeme na kousky, vložíme ji kovové misky a ponoříme ji do horké vodní lázně, kterou zahříváme a čokoládu pozvolna mícháme, až se rozpustí. To samé uděláme s bílou čokoládou.
Než se obě čokolády rozpustí, opláchneme a osušíme jahody. Každou jahodu napíchneme na párátko, namočíme do rozpuštěné hořké nebo bílé čokolády a položíme na plato pokryté papírem na pečení.
Zbylou čokoládu naplníme každou zvlášť do cukrářského sáčku s malou trubičkou (nebo použijeme jen lžíci) a na jahodách vytvoříme tenké proužky a čárky (vždy jinou čokoládou, než ve které jsme je namočili).
Jahody vložíme na chvilku do chladničky ztuhnout, pak je napíchneme místo párátek na kovová či jiná ozdobná napichovátka a podáváme je jako malou chuťovku spolu s šálkem se zbylou ohřátou čokoládou na namáčení.
Načítám komentáře...