Klasický jahodový džem
Postup přípravy
Jahody propláchneme studenou vodou, necháme je dobře odkapat a zbavíme lístků. Větší jahody překrájíme, menší necháme v celku, vložíme je do vhodného kastrolu a zasypeme je cukrem (můžeme přidat i trochu citronové šťávy). Za občasného zamíchání přivedeme jahody s cukrem k varu, povaříme a sbíráme pěnu tvořící se na povrchu. Když směs začne houstnout, snížíme teplotu a dále za stálého míchání vaříme, dokud není džem hustý.
Hotový džem naplníme do čistých sklenic, uzavřeme je víčkem a otočíme asi na 5 minut dnem vzhůru. Pak sklenice otočíme zpět a džem necháme vychladnout.
Poznámka k receptu
Pokud chcete dobu přípravy zkrátit, použijte želírovací cukr v množství a způsobem uvedenými výrobcem na obalu.
Načítám komentáře...