Lesní ovoce s krémovou čokoládovou omáčkou a praženými ořechy
Seznam surovin
- ořechy pekanové 50 gramů
- mandle 50 gramů
- olej kokosový 3 lžíce
- kakao 50 gramů
- sirup javorový 6 lžic
- máslo 1 lžíce (mandlové či jiného rostlinného másla)
- mandlové mléko 50 mililitrů
- ovoce lesní 400 gramů
Postup přípravy
1. Předehřejeme troubu na 200°c (horkovzdušnou na 180°c). Pekanové ořechy a mandle dáme na pečicí papír a 10 minut je pražíme v troubě dokřupava. Vyjmeme je z trouby a necháme zchladnout.
2. Do kastrůlku vložíme kokosový olej, kakaový prášek, javorový sirup a mandlové máslo. Na velmi mírném ohni zahříváme, aby se vše rozpustilo. Stáhneme z ohně a zašleháme mandlové mléko, abychom vytvořili hladkou omáčku.
3. Nahrubo posekáme ořechy a poskládáme dezert. ovoce rozdělíme do 4 misek, přelijeme ho čokoládovou omáčkou a posypeme nasekanými ořechy.
Poznámka k receptu
Dokonalý dezert pro večeři s přáteli během pracovního týdne. Příprava zabere jen 15 minut, a navíc na ní není co pokazit, což je příjemné, když nemáte moc času a jste po práci unavení. Nejraději tento dezert podávám v malých mističkách, dno zaplním krásně barevným čerstvým lesním ovocem, které přeliju čokoládovou omáčkou a posypu posekanými ořechy. Není na tom nic výjimečného, přesto se tímto dezertem do chuti svých hostů pokaždé trefím!
Načítám komentáře...