Lesní ovoce s krémovou čokoládovou omáčkou a praženými ořechy

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Předehřejeme troubu na 200°c (horkovzdušnou na 180°c). Pekanové ořechy a mandle dáme na pečicí papír a 10 minut je pražíme v troubě dokřupava. Vyjmeme je z trouby a necháme zchladnout.

2. Do kastrůlku vložíme kokosový olej, kakaový prášek, javorový sirup a mandlové máslo. Na velmi mírném ohni zahříváme, aby se vše rozpustilo. Stáhneme z ohně a zašleháme mandlové mléko, abychom vytvořili hladkou omáčku.

3. Nahrubo posekáme ořechy a poskládáme dezert. ovoce rozdělíme do 4 misek, přelijeme ho čokoládovou omáčkou a posypeme nasekanými ořechy.

Poznámka k receptu

Dokonalý dezert pro večeři s přáteli během pracovního týdne. Příprava zabere jen 15 minut, a navíc na ní není co pokazit, což je příjemné, když nemáte moc času a jste po práci unavení. Nejraději tento dezert podávám v malých mističkách, dno zaplním krásně barevným čerstvým lesním ovocem, které přeliju čokoládovou omáčkou a posypu posekanými ořechy. Není na tom nic výjimečného, přesto se tímto dezertem do chuti svých hostů pokaždé trefím!

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...