Marinovaný ananas s červeným pepřem
Seznam surovin
- ananas 1 kus
- víno bílé 1,5 hrnku (muškátové)
- cukr 10 lžic
- pepř červený 10 kuliček (celý)
- nové koření 1 špetka (mleté)
- badyán 3 kusy (celý)
- skořice 3 kusy (celá - svitky cca 8 cm)
Postup přípravy
V kastrolu svaříme muškátové víno s cukrem, badyánem, skořicí, červeným pepřem a novým kořením, až se cukr zcela rozpustí.
Z ananasu odřízneme listy, rozkrojíme ho na čtvrtiny, zbavíme tuhého středu a slupky a dužninu nakrájíme na tenké plátky. Vložíme je do připraveného rozvaru a 2 minuty v něm povaříme.
Kastrol odstavíme z ohně, ananas dáme vychladnout a pak ho uložíme do chladničky a necháme dobře vychladit.
Načítám komentáře...