Meloun v pikantní čokoládě
Seznam surovin
- meloun 2 kilogramy (více druhů)
- čokoláda hořká 200 gramů (kvalitní)
- mléko zahuštěné (kondenzované) sladké 1/2 plechovky (Salko)
- paprička chilli červená 1 kus
- skořice 1 špetka (mletá)
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
Melouny nakrájíme na jehlany (trojhránky) a uložíme je v chladničce, aby částečně oschly.
Rozlámanou čokoládu vložíme do kovové misky ponořené do horké vodní lázně, přidáme slazené mléko Salko, nakrájenou chilli papričku, skořici a sůl a za stálého míchání necháme vše rozpustit na hladký krém.
Vychlazené melounové jehlany poléváme nebo namáčíme v rozehřáté čokoládě a ihned podáváme.
Načítám komentáře...