Meruňkový rosol
Seznam surovin
- meruňky 500 gramů
- citron 1 kus
- cukr 70 gramů
- želatina 30 gramů (mletá)
- voda 450 mililitrů (vlažná)
- mandlové lupínky 1 lžíce
- olej sezamový 1 lžička
Postup přípravy
Želatinu zalijte 150 ml vody a nechte nabobtnat.
Meruňky rozkrojte, vypeckujte, nasypte do kastrolu, polijte šťávou z citronu, oslaďte, podlijte 300 ml vody a velmi zvolna je vařte 5 - 7 minut (podle zralosti). Kastrol odstavte, do horké směsi vmíchejte nabobtnalou želatinu, přidejte mandlové lupínky a promíchejte.
Formu tence vytřete olejem, naplňte meruňkovou směsí, nechte vychladnout a uložte do chladna na několik hodin zatuhnout.
Zatuhlý a vychlazený rosol vyklopte.
Poznámka k receptu
Při podávání můžete dezret ozdobit šlehačkou nebo posypat mandlovými lupínky.
Načítám komentáře...