Meruňkový rosol

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Želatinu zalijte 150 ml vody a nechte nabobtnat.

Meruňky rozkrojte, vypeckujte, nasypte do kastrolu, polijte šťávou z citronu, oslaďte, podlijte 300 ml vody a velmi zvolna je vařte 5 - 7 minut (podle zralosti). Kastrol odstavte, do horké směsi vmíchejte nabobtnalou želatinu, přidejte mandlové lupínky a promíchejte.

Formu tence vytřete olejem, naplňte meruňkovou směsí, nechte vychladnout a uložte do chladna na několik hodin zatuhnout.

Zatuhlý a vychlazený rosol vyklopte.

Poznámka k receptu

Při podávání můžete dezret ozdobit šlehačkou nebo posypat mandlovými lupínky.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...