Mražený banán v čokoládě
Seznam surovin
- banány 2 kusy (velké)
- arašídové máslo 0,4 hrnku
- čokoláda na vaření 1 balíček
- mléko 2 lžíce
- čokoláda bílá (nastrouhaná na ozdobu)
- máta (nebo meduňka na ozdobu)
Postup přípravy
1. Vyložte plech papírem na pečení. Rozkrájejte každý banán na čtyři díly.
2. Naneste trochu arašídového másla na jeden konec každého kousku.
3. Rozpusťte čokoládu ve vodní lázni nebo v mikrovlnce a přidejte do ní 2 lžíce mléka. Čokoláda by měla mít trochu hustší konzistenci, aby se v ní banánové kousky dobře namáčely a získaly pevný čokoládový obal.
4. Ponořte banány do čokolády a pomocí vidličky je v ní obalte. Obalené banány postavte na pečicí papír, posypte hoblinkami bílé čokolády a vložte do mrazničky alespoň na 5 hodin. Můžete je buď ihned podávat, nebo uschovat v mrazničce.
5. Před podáváním nechte 5 minut povolit. Servírujte ozdobené lístky máty
Poznámka k receptu
Stejně dokonalou „zmrzlinu“ v čokoládě připravíte například z kiwi nebo jahod. Posypat můžete i ořechy či semínky.
Načítám komentáře...