Mražený banán v čokoládě

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Vyložte plech papírem na pečení. Rozkrájejte každý banán na čtyři díly.

2. Naneste trochu arašídového másla na jeden konec každého kousku.

3. Rozpusťte čokoládu ve vodní lázni nebo v mikrovlnce a přidejte do ní 2 lžíce mléka. Čokoláda by měla mít trochu hustší konzistenci, aby se v ní banánové kousky dobře namáčely a získaly pevný čokoládový obal.

4. Ponořte banány do čokolády a pomocí vidličky je v ní obalte. Obalené banány postavte na pečicí papír, posypte hoblinkami bílé čokolády a vložte do mrazničky alespoň na 5 hodin. Můžete je buď ihned podávat, nebo uschovat v mrazničce.

5. Před podáváním nechte 5 minut povolit. Servírujte ozdobené lístky máty

Poznámka k receptu

Stejně dokonalou „zmrzlinu“ v čokoládě připravíte například z kiwi nebo jahod. Posypat můžete i ořechy či semínky.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...