Ovoce v papilotě
Postup přípravy
Brambory nakrájejte na tenké plátky (malé stačí rozpůlit), cibuli na klínky, šalvěj nasekejte. všechny suroviny vsypte do mísy, osolte, opepřete a zakápněte olejem. Připravte si 4 pláty pečicího papíru a brambory na ně rozdělte. Každou porci podlijte vermutem a balíčky uzavřete. Pečte v troubě předehřáté na 200°C asi 30–40 minut. ihned podávejte.
Poznámka k receptu
Papilota je ideální řešení dezertu, když máte hosty. Balíčky připravte předem a pak je jednoduše strčte do trouby. můžete se v klidu bavit, dokud není čas chuť. její sladkost totiž zvýrazňuje zemitou chuť brambor. Šalvěj pak dodá nečekané aroma, fungovat bude i tradičnější rozmarýn nebo tymián.
Načítám komentáře...