Ovoce zapečené v pivu
Seznam surovin
- žloutek 8 kusů
- pivo tmavé 10 lžic
- cukr vanilkový 2 balíčky
- cukr hnědý 1 lžíce
- šťáva pomerančová 1/2 kusu (z 1/2 pomeranče)
- pomerančová kůra 1/2 kusu (z 1/2 pomeranče)
- ovoce lesní 2 hrnky (může být i mražené)
- cukr hnědý 4 lžíce (na zapečení)
Postup přípravy
Na sporák dáme hrnec s vodou a vodu přivedeme skoro k varu, ale nesmí se vařit. Do nerezové nebo žáruvzdorné skleněné mísy dáme žloutky, pivo, vanilkové cukry, lžíci hnědého cukru a strouhanou kůru a šťávu z pomeranče. Mísu dáme na hrnec s horkou vodou a metličkou šleháme tak dlouho, až se utvoří hustý krém.
Na talíře rozdělíme rozmražené ovoce, zalijeme krémem a povrch posypeme hnědým cukrem. Rozpálíme gril a talíř dáme těsně pod něj. Gratinujeme několik vteřin, až cukr lehce zkaramelizuje.
Ihned podáváme.
Načítám komentáře...