Ovocný coulis
Seznam surovin
- ovoce 1 kilogram (červené - jahody, maliny, rybíz)
- cukr krystal 30 dekagramů (podle zralosti ovoce)
- konzervační prostředek (podle dávkování)
Postup přípravy
Ovoce dáme do kastrolu s velkým dnem a za stálého míchání zahříváme. Když směs přejde varem, propasírujeme přes žíněný cedník.
Dřeň vrátím zpátky do kastrolu a znovu přivedeme do varu. Pak přisypeme cukr a prudce provaříme 5 minut.
Přidáme konzervační prostředek a horké plníme do skleniček, které okamžitě uzavřeme.
Poznámka k receptu
Hodí se převaha jahod a malin, může být menší část černého nebo červeného rybízu. Množství cukru volíme podle zralosti plodů. Hodně zralé plody obsahují minimum pektinů, a proto můžeme přidat i část želírovacícho cukru. Podáváme například s piškotovými moučníky, vanilkovou zmrzlinou, čokoládovou pěnou.
Načítám komentáře...