POŠÍROVANÉ HRUŠKY

Seznam surovin

Créme anglaise:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Do širokého kastrolu nalijte víno, nasypte cukr a koření. Za občasného promíchání svařte na 1/3 objemu a přeceďte přes jemné síto do nádoby, ze které se bude tekutina dobře nalévat. Hrušky oloupejte, pokapejte citronovou šťávou a každou vložte do uzavíratelného igelitového sáčku. Zredukované a okořeněné víno rozdělte rovnoměrně ke všem hruškám, co nejvíc vytlačte vzduch a sáček uzavřete.

2. Ve velkém hrnci přiveďte vodu pod bod varu a vložte do ní všechny sáčky. Vařte na mírném plameni a udržujte konstantní teplotu.

3. Zatímco se hrušky vaří, připravte omáčku crème anglaise. Do rendlíku nalijte smetanu, přidejte cukr a vyškrábnutá semínka z vanilkového lusku. Na středním plameni přiveďte smetanu k varu, stáhněte plamen a vařte, dokud nezačne omáčka houstnout. Občas promíchejte, aby se cukr na dně nezačal připalovat. Trvá to asi 10 minut.

4. Hrušky vyjměte ze sáčků, tekutinu z každého nalijte do kastrůlku a zredukujte. Před servírováním hrušku rozpulte, na talířek nalijte vanilkovou omáčku, postavte do ní hrušku a přelijte ji marsalovým přelivem.

Poznámka k receptu

Oblíbený dezert jsme dokázali ještě vylepšit – místo červeného vína jsme použili marsalu a hrušku ponořili do lázně imitující sous-vide. Díky tomu je prostoupená chutí, ale má pevnou strukturu.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...