Pošírované hrušky I
Seznam surovin
- hrušky 4 kusy (pevné)
- víno červené 400 mililitrů
- cukr hnědý 150 gramů
- pomeranče 2 kusy (bio)
- badyán 1 kus (hvězdička)
- skořice (celá kousek)
- hřebíček 4 kusy
Postup přípravy
Do vyššího hrnce, kam se těsně vedle sebe vejdou čtyři hrušky, nalijte víno. Přidejte kůru z jednoho pomeranče, šťávu z obou pomerančů, badyán, skořici, hřebíček, cukr a přiveďte k varu.
Mezitím oloupejte hrušky a zespodu opatrně vykrojte jádřince. Až se víno začne vařit, vložte do něj oloupané hrušky. Plamen ztlumte na minimum a hrušky vařte, dokud nezměknou (ale ne úplně). Pak je sejměte z plotny a nechejte ve víně vychladnout, klidně i do druhého dne.
Vychladlé hrušky vyjměte z vína, tekutinu přeceďte a varem ji zredukujte na poloviční množství. Hrušky rozdělte do misek a přelijte je vychlazeným vinným sirupem
Poznámka k receptu
Hrušky můžete podávat samotné, nebo s cukrářskými piškoty
Načítám komentáře...