Rybíz v čokoládě
Seznam surovin
- rybíz 500 gramů (červený, černý, případně i bílý)
- čokoláda mléčná 130 gramů
- smetana 3 decilitry
- máslo 30 gramů
- cukr vanilkový 1 balení
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
Smetanu nalijeme do kastrůlku, přidáme máslo, za stálého míchání přivedeme k varu a krátce povaříme. Přisypeme vanilinový cukr, špetku soli a mléčnou čokoládu nasekanou na drobné kousky a vše důkladně rozmícháme, až se čokoláda i cukr zcela rozpustí.
Připravený krém necháme prochladnout a pak do něj vmícháme kuličky rybízu (část kuliček si necháme na ozdobení). Krém naplníme do malých šálků nebo misek a uložíme do chladničky.
Před podáváním vychlazený krém ozdobíme čerstvým rybízem.
Poznámka k receptu
Je-li krém příliš hustý, zřeďte ho trochou mléka a případně i doslaďte moučkovým cukrem, pokud je rybíz kyselejší.
Krém bude ještě chutnější, když použijete domácí vanilkový cukr (připravíte ho tak, že do sklenice s cukrem uzavřete na několik týdnů lusk pravé vanilky).
Načítám komentáře...