Rybízový džem s hřebíčkem
Seznam surovin
- rybíz červený 600 gramů
- cukr 300 gramů (želírovací)
- hřebíček 6 kusů
Postup přípravy
Rybíz omyjte a v misce trochu pomačkejte vařečkou nebo vidličkou. Pokud vám vadí zrníčka, nebo chcete sklenici uchovat na přípravu cukroví, propasírujte rybíz přes jemné sítko.
Pomačkaný nebo propasírovaný rybíz vlijte do hrnce a přidejte rozdrcený hřebíček. Pomalu přiveďte k varu a zahřívejte asi 10 - 15 minut, než se vypaří část tekutiny. Vmíchejte želírovací cukr a vařte asi 5 - 10 minut.
Hotový džem vlijte do horkých, vypařených sklenic, pevně uzavřete a obraťte dnem vzhůru nebo pro jistotu zavařte.
Poznámka k receptu
- Pikantní hřebíček se výborně hodí k nakyslému rybízu. Tenhle džem je skvělý jen tak na chleba, ale slušet mu to bude i ve vánočním lineckém.
- Ingredience na asi 300 ml.
Načítám komentáře...