Rybízový džem s hřebíčkem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Rybíz omyjte a v misce trochu pomačkejte vařečkou nebo vidličkou. Pokud vám vadí zrníčka, nebo chcete sklenici uchovat na přípravu cukroví, propasírujte rybíz přes jemné sítko.

Pomačkaný nebo propasírovaný rybíz vlijte do hrnce a přidejte rozdrcený hřebíček. Pomalu přiveďte k varu a zahřívejte asi 10 - 15 minut, než se vypaří část tekutiny. Vmíchejte želírovací cukr a vařte asi 5 - 10 minut.

Hotový džem vlijte do horkých, vypařených sklenic, pevně uzavřete a obraťte dnem vzhůru nebo pro jistotu zavařte.

Poznámka k receptu

  • Pikantní hřebíček se výborně hodí k nakyslému rybízu. Tenhle džem je skvělý jen tak na chleba, ale slušet mu to bude i ve vánočním lineckém.
  • Ingredience na asi 300 ml.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...