Smažené jahody
Seznam surovin
- jahody 20 kusů
- vejce 2 kusy
- mléko 2 decilitry
- mouka pšeničná hladká 3 lžíce
- pepř růžový 1 lžíce (nakládaný)
- sůl 1 špetka
- olej (na smažení)
- cukr moučkový (na posypání)
Postup přípravy
Nakládaný pepř necháme odkapat, nasypeme ho na prkénko a nakrájíme ostrým nožem na drobné kousky. Nasypeme ho do vhodné mísy, přidáme žloutky a mléko. Pak přisypeme mouku se špetkou soli a vše dobře promícháme. Nakonec do těsta zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků.
Do kastrůlku nalijeme dostatečné množství oleje a zahřejeme ho na vyšší teplotu, aby se těsto na ovoci ihned zatáhlo a nesjíždělo. Jahody očistíme, každou napíchneme na špejli, namočíme do těstíčka, ihned ponoříme do oleje. Jahody smažíme jen asi minutu, aby příliš nezměkly. Přeložíme je na savý ubrousek, necháme odkapat.
Hořkou i bílou čokoládu rozlámeme na kousky, každou zvlášť vložíme do jedné kovové misky, zalijeme 2 lžícemi smetany, misky ponoříme do horké vodní lázně, čokolády necháme rozehřát a podáváme k pocukrovaným smaženým jahodám.
Načítám komentáře...