Smažené jahody v těstíčku
Seznam surovin
- jahody 20 kusů
- vejce 1 kus
- podmáslí 1,5 decilitru
- víno bílé 1/2 decilitru
- mouka pšeničná hladká 2 lžíce
- moučka škrobová 1 lžička
- sůl 1 špetka
- olej (na smažení)
- cukr moučkový (na posypání)
- zmrzlina 4 kopečky (kokosová, na doplnění)
Postup přípravy
V kovové misce smícháme podmáslí s vínem a žloutkem, zašleháme mouku a škrobovou moučku, vyšleháme hladké těstíčko a misku postavíme do vody s ledem. Z bílku a špetky soli ušleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme do připraveného těstíčka.
Jahody očistíme a čtyři oddělíme stranou. Zbylých 16 jahod napíchneme každou zvlášť na špejli, namočíme ji celou do připraveného těstíčka, vložíme do dostatečné vrstvy rozpáleného oleje a usmažíme dozlatova. Usmažené jahody necháme odkapat na savé papírové utěrce a uložíme v teple.
Zbylé čtyři jahody nakrájíme na plátky, prosypeme je moučkovým cukrem a rozdělíme na talířky. Přidáme smažené jahody, pocukrujeme, doplníme zmrzlinou a ihned podáváme.
Načítám komentáře...