Vinné hrušky v čokoládě
Seznam surovin
- hrušky 2 kusy (tuhé, méně zralé)
- víno bílé 3 decilitry
- čokoláda hořká 100 gramů (kvalitní)
- rum 1 decilitr
- cukr skořicový 1 balíček
- cukr vanilkový 1 balíček
- čokoláda bílá (hoblinky, na ozdobení)
Postup přípravy
Hrušky omyjeme a nakrájíme je podélně na plátky silné asi 1 cm. Vložíme je do širšího kastrůlku a zalijeme vínem rozmíchaným s oběma cukry a rumem. Kastrůlek zakryjeme dobře těsnící pokličkou, hrušky s nálevem přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni asi 5 minut. Pak je odstavíme z ohně a po vychladnutí je uložíme v chladničce a necháme nejlépe přes noc marinovat.
Čokoládu rozlámeme na kousky a rozputíme v horké vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě.
Marinované hrušky osušíme, každý plátek opatrně namočíme v rozehřáté čokoládě a necháme krátce zatuhnout.
Plátky hrušek rozdělíme na dezertní talířky a podáváme je posypané hoblinkami bílé čokolády.
Načítám komentáře...