Višně v cukru
Seznam surovin
- višně 2 kilogramy (zralé)
- cukr krupice 2 kilogramy
Postup přípravy
Višně omyjeme a necháme dobře odkapat. Pak je nad talířem zbavíme pecek, promícháme s krupicovým cukrem a naplníme jimi čistou sklenici. Proslazené třešně lehce smáčkneme, přilijeme k nim šťávu, která vykapala na talíř při vypeckovávání, a sklenici převážeme celofánem. Postavíme ji do okna na sluníčko a občas sklenicí protřepeme, aby višně byly stále ponořeny v cukru.
Po 14 dnech sklenici s višněmi uložíme na temné a chladné místo. Proslazené višně můžeme používat ke zdobení různých sladkostí, nasekané a případně smíchané s jinými druhy ovoce je lze přidávat do různých sladkých moučníků (do piškotů, ovocných chlebíčků apod.).
Načítám komentáře...