Višňový sirup
Seznam surovin
- cukr krystal
- višně 2 kilogramy
- kyselina citronová 20 gramů
Postup přípravy
1. Zralé višně přeberte, omyjte a vypeckujte.
2. Rozmačkejte je, přidejte k nim několik pecek, zalijte asi litrem a půl vychladlé převařené vody a nechte louhovat 2 až 3 dny (pozor, ovoce nesmí zkvasit!).
3. Přeceďte je přes plátno do většího kastrolu, odměřte, kolik tekutiny se z nich vylouhovalo, a podle toho přidejte cukr (na 1 l tekutiny 1 kg cukru) a kyselinu citronovou.
4. Za občasného promíchání zahřejte na teplotu přibližně 60 °C. Přilijte trochu višňového likéru pro ještě lepší chuť a sirupem plňte horké sklenice. Zavíčkujte je a nechte vychladnout dnem vzhůru.
Poznámka k receptu
Domácí sirupy jsou „in“, jejich příprava je jednoduchá a chuť ve srovnání s těmi průmyslově vyrobenými nesrovnatelná!
2 litry sirupu
Načítám komentáře...