Zapečené jahody
Seznam surovin
- jahody 400 gramů
- cukr 70 gramů
- vejce 2 kusy
- mouka pšeničná hrubá 50 gramů
- moučka škrobová 50 gramů
- cukr vanilkový 1 lžíce
- sůl 1 špetka
- tuk (na vymazání formiček)
- piškoty (drcené, na vysypání formiček)
Postup přípravy
V míse utřeme žloutky se 2 lžícemi teplé vody do pěny a postupně do ní vmícháme cukr a vanilkový cukr. Hrubou mouku smícháme se škrobovou moučkou a špetkou soli a tuto směs po částech vmícháme do žloutkové pěny. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků.
Hlubší zapékací misky vymažeme tukem, vysypeme drcenými piškoty a naplníme je do poloviny těstem. Poklademe ho půlkami jahod tak, aby náplň zůstala pod okrajem misek, a vše zapečeme dozlatova v troubě vyhřáté na 180 °C (asi 20 minut).
Načítám komentáře...