Zapečené nektarinky
Seznam surovin
- nektarinky 4 kusy (pevnější)
- čokoláda 80 gramů
- vejce 2 kusy
- cukr krupice 50 gramů
- cukr moučkový 1 lžíce
- máslo 1 lžíce
- vodka 1/2 decilitru (broskvová)
- sůl 1 špetka
- cukr moučkový (na posypání)
Postup přípravy
Nektarinky omyjeme a po obvodu z nich vykrájíme malé dílky. Polovinu z nich překrájíme a rozložíme na dno máslem vymazané zapékací formy. Zbylé dílky nektarinek ještě několikrát nakrojíme, takže vytvoříme vějířky, a potřeme je zbylým rozpuštěným máslem smíchaným s vodkou a moučkovým cukrem.
Čokoládu rozlámeme na kousky a rozpustíme ji v kovové misce ponořené do horké vodní lázně. Žloutky vyšleháme s krupicovým cukrem, postupně do nich vmícháme rozpuštěnou čokoládu a na závěr sníh ušlehaný z bílků a špetky soli.
Směs nalijeme do formy na nakrájené nektarinky, povrch poklademe ochucenými dílky nektarinek, vše vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme asi 25 minut. Podáváme teplé a podle chuti posypané moučkovým cukrem.
Načítám komentáře...