Žloutkový pohár s ovocem
Seznam surovin
- vejce 6 kusů (velká)
- cukr 2 lžíce (ovocný)
- tvaroh 100 gramů (nízkotučný)
- hroznové víno 100 gramů (bez pecek)
- maliny 4 lžíce (nejlépe čerstvé mohou být i mražené)
Postup přípravy
1. Ve větší misce elektrickým šlehačem vytvořte ze žloutků a cukru hedvábně hebkou a nadýchanou pěnu.
2. Pak do ní opatrně vmíchejte tvaroh a podávejte ji s bobulkami hroznového vína a malinami. V sezoně vyměňte bobule hroznů za červené ovoce, ideálně za rybíz, a zmražené maliny za čerstvé.
Poznámka k receptu
Tento babičkovský recept je prostě neodolatelný. Pokud nechcete kazit oživující efekt žloutků a syrového ovoce na mozek, vyvarujte se tuků (to jen na omluvu za ten nízkotučný tvaroh).
Načítám komentáře...