Žlutý meloun s levandulovým sirupem
Seznam surovin
- meloun cukrový 1 kus (cca 1kg)
- cukr 1 hrnek
- chléb toastový 2 plátky (světlý)
- cukr skořicový 1 balení
- levandule 10 kusů (stonky, na ozdobení)
Postup přípravy
Meloun rozkrojíme na půlky, odstraníme z něj zrníčka, oloupeme ho a dužninu nakrájíme na velmi tenká kolečka, která naskládáme do čtyř hlubokých talířů. Do kastrůlku nasypeme obyčejný cukr, zalijeme ho trochou vody (asi půl hrnku), přidáme otrhané lístky z několika stonků levandule (zbytek si necháme na ozdobení) a vše svaříme na hustý sirup.
Plátky toastového chleba nakrájíme na kostičky, rozložíme je na plech a prohřejeme ve vyhřáté troubě (nebo je ohřejeme na teflonové pánvi, ale neopékáme). Nasypeme je do misky se skořicovým cukrem a ze všech stran je v cukru obalíme.
Sladké krutony nasypeme na meloun na talířích, každou porci přelijeme připraveným levandulovým sirupem a ozdobíme stonkem levandule.
Načítám komentáře...