Avgolémono - kuřecí citronová polévka
Seznam surovin
- vývar kuřecí 1 litr (velmi silný)
- těstoviny 90 gramů (orzo - těstovinová rýže, nebo jiné velmi drobné)
- vejce 2 kusy
- šťáva citronová 1 kus (z 1 citronu)
- pepř černý (mletý)
- sůl
- citron 1 kus (dílky, na ozdobu)
Postup přípravy
V hrnci přivedeme k pomalému varu silný vývar. V míse našleháme vejce do pěny. Přidáme citronovou šťávu a lžíci studené vody.
Pomalu za stálého šlehání přilijeme jeden šálek horkého vývaru a pak přišleháme ještě jeden šálek. Vařící vývar stáhneme z ohně a zašleháme do něj vaječnou směs (již nevaříme, vejce se nesmí srazit).
Do polévky vmícháme vařené těstoviny, dochutíme ji solí a pepřem a ihned podáváme, doplněnou dílky citronu na dochucení.
Načítám komentáře...