Boršč s drůbežím masem
Seznam surovin
- drůbeží maso 500 gramů
- slanina anglická 50 gramů (vcelku)
- cibule 2 kusy
- zelenina kořenová 250 gramů
- zelí bílé 150 gramů (čerstvé)
- brambory 150 gramů
- řepa červená 100 gramů
- rajčatový protlak 1 lžíce
- pepř 1 lžička (celý)
- bobkový list 2 listy
- nové koření 3 kuličky
- voda 125 mililitrů (horká)
- kmín 1 špetka
- pepř (mletý)
- sůl
- olej 2 lžíce (nebo lžíce sádla)
- citron 1/2 kusu
- smetana zakysaná
- petrželka velkolistá
Postup přípravy
Do hrnce dejte maso, slaninu, 1 cibuli, bobkový list, nové koření, celý pepř, sůl a vše zalijte horkou vodou. Vařte na mírném plameni, dokud maso není měkké. Pak vývar přeceďte a maso nakrájejte na kousky.
Na tuku lehce osmahněte druhou cibuli nakrájenou nadrobno, přidejte kořenovou zeleninu nakrájenou na kousky a vše ještě lehce osmažte.
Vmíchejte protlak, kmín a zalijte přeceděným vývarem. Poté přidejte brambory nakrájené na kostičky, zelí a červenou řepu nakrájenou na nudličky. Vařte doměkka.
Nakonec přidejte nakrájené maso, aby se prohřálo, podle chuti osolte, opepřete, okyselte citronovou šťávou a posypejte nasekanou zelenou petrželkou.
Načítám komentáře...