Bramboračka

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Zeleninu a brambory oloupejte a nakrájejte na kousky, brambory by měly být o něco větší, vařením se z nich uvolňuje škrob, který polévku rovněž trochu zahustí. V hrnci rozpusťte máslo, orestujte na menší kousky pokrájené očištěné houby, nasypte mouku a zapražte.

2. Odměřte si asi 1,5 l studené vody, do hrnce jí nalijte nejdřív jen trochu a rozmíchejte případné hrudky, pak dolijte zbytek. Přidejte zeleninu, brambory a přiveďte k varu.

3. Osolte, opepřete, mezi dlaněmi promněte majoránku a vařte 15 minut do změknutí brambor. Nakonec přidejte prolisovaný česnek, čerstvou majoránku a ihned podávejte.

Poznámka k receptu

Bramboračka nesmí o prázdninách chybět na žádném stole. Vůni čerstvých hub se nic nevyrovná, tak si ji pořádně užijte, dokud rostou.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...