Bramboračka
Seznam surovin
- houby 125 gramů (čerstvé)
- brambory 4 kusy
- mrkev 2 kusy
- celer 1/2 kusu
- petržel kadeřavá/kudrnka 1 kus
- máslo 3 lžíce
- mouka špaldová 50 gramů (nebo sojová)
- česnek 3 stroužky
- majoránka 1 lžíce (sušená)
- majoránka (čerstvá na ozdobu)
- pepř černý (mletý)
- sůl
- pepř
- voda 1,5 litru
Postup přípravy
1. Zeleninu a brambory oloupejte a nakrájejte na kousky, brambory by měly být o něco větší, vařením se z nich uvolňuje škrob, který polévku rovněž trochu zahustí. V hrnci rozpusťte máslo, orestujte na menší kousky pokrájené očištěné houby, nasypte mouku a zapražte.
2. Odměřte si asi 1,5 l studené vody, do hrnce jí nalijte nejdřív jen trochu a rozmíchejte případné hrudky, pak dolijte zbytek. Přidejte zeleninu, brambory a přiveďte k varu.
3. Osolte, opepřete, mezi dlaněmi promněte majoránku a vařte 15 minut do změknutí brambor. Nakonec přidejte prolisovaný česnek, čerstvou majoránku a ihned podávejte.
Poznámka k receptu
Bramboračka nesmí o prázdninách chybět na žádném stole. Vůni čerstvých hub se nic nevyrovná, tak si ji pořádně užijte, dokud rostou.
Načítám komentáře...