Bramborová polévka s kopřivami
Seznam surovin
- brambory 300 gramů
- cibule 1 kus
- česnek 2 stroužky
- mrkev 3 kusy
- kopřivy 2 hrsti
- olej olivový 2 lžíce
- mouka kukuřičná 2 lžíce (hladká)
- sůl mořská
- petržel kadeřavá/kudrnka
- bobkový list
- pepř černý (mletý)
- nové koření (celé)
Postup přípravy
Na oleji opražíme nahrubo nastrouhanou mrkev a cibuli, pak vše zalijeme vodou, osolíme, přidáme koření a přivedeme k varu. Jakmile začíná voda vřít, přidáme do ní najemno nasekanou
kopřivu a na kostičky nakrájené brambory a vaříme doměkka.
Nakonec zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody, přidáme česnek a petrželku.
Poznámka k receptu
Kopřiva dvoudomá je sbírána pro své léčivé účinky, ale i pokrmy z ní připravené se považují za zdraví prospěšné.
Načítám komentáře...