Bramborová polévka s kukuřicí
Seznam surovin
- brambory 3 kusy (střední)
- kukuřice sterilovaná 200 gramů (nebo mražená )
- klobása 100 gramů (pikantní )
- cibule 1 kus
- sádlo 70 gramů (nebo olej)
- rajčata sušená 3 kusy
- mouka pšeničná hladká 2 lžíce
- paprika sladká 2 lžíce (mletá)
- česnek 2 stroužky
- sůl
Postup přípravy
Klobásu nakrájíme na plátky, nasucho je orestujeme v teflonové pánvi a necháme stranou. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli s česnekem oloupeme a nakrájíme najemno. V hrnci rozehřejeme polovinu sádla nebo oleje, přidáme cibuli a osmahneme ji dorůžova. Přidáme brambory, orestujeme, zasypeme mletou paprikou, přimícháme česnek a na kousky nakrájená sušená rajčata, vše zalijeme asi 5 dl vody, osolíme a přivedeme k varu.
V kastrůlku rozehřejeme zbylé sádlo (olej), zasypeme ho moukou a za stálého míchání připravíme tmavou jíšku. Zalijeme ji 5 dl studené vody, dobře rozšleháme a přilijeme do hrnce k bramborám.
Polévku opět přivedeme k varu, přidáme do ní kukuřici a vše uvaříme společně doměkka. Ke konci varu do polévky přidáme orestované plátky klobásy a podle chuti ji přisolíme.
Načítám komentáře...