Bramborová polévka s květákem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Do hrnce dáme vařit litr vody a osolíme ji. Z květáku odkrájíme růžičky, zbytek koštálu oloupeme a nakrájíme na plátky. Růžičky květáku krátce povaříme v osolené vodě a děrovanou naběračkou je vyjmeme. Prudce zchladíme v ledové vodě a necháme okapat.

Brambory nakrájíme podélně na osminky a potom příčně na plátky. Nasypeme je do vroucí vody po květáku a po zavaření polovinu brambor vylovíme a ponecháme si je stranou.

Do vroucí vody s bramborami přidáme plátky košťálu květáku a uvaříme vše doměkka. Odložené plátky brambor opečeme na polovině oleje dozlatova. Vývar s bramborami a květákovými plátky rozmixujeme tyčovým mixérem, přimícháme smetanu, opečené brambory a pozvolna vaříme.

Jak brambory změknou, přidáme na zbylém oleji opečené plátky klobásy, ke kterým ke konci opékání přidáme nakrájenou cibulku. Do polévky nakonec přidáme růžičky květáku, podle chuti přisolíme a necháme přejít varem. Polévku rozdělíme do talířů a doplníme propláchnutou řeřichou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...