Bramborovo-pórková polévka s pikantní klobáskou
Seznam surovin
- brambory 500 gramů
- pórek 1/2 kusu
- máslo 2 lžíce
- česnek 4 stroužky
- klobása 1 kus
- mouka pšeničná hladká 1 lžíce
- paprika sladká 1 lžíce
- smetana na vaření 100 mililitrů
- sůl
Postup přípravy
1. Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky. Pórek omyjte, nakrájejte ho na kolečka a nechte je na másle krátce zpěnit v hrnci tak, aby zavadl, ale zůstal křupavý.
2. Přisypte na plátky pokrájené stroužky česneku a na kolečka nakrájenou klobásu. Vše osmažte a zasypte hladkou moukou a sladkou mletou paprikou.
3. Zalijte 600ml vody a přisypte kostičky brambor. Vařte do změknutí brambor. 4. Na závěr vlijte do polévky smetanu a podle chuti osolte.
Poznámka k receptu
Pro obměnu uberte brambory a přidejte pórek.
Načítám komentáře...