BRODO PIENO VÝVAR S PARMAZÁNOVO-BYLINKOVÝMI KNEDLÍČKY
Seznam surovin
- vývar kuřecí 800 mililitrů
- vejce 3 kusy
- strouhanka 4 lžíce
- petržel hladkolistá 2 lžíce
- muškátový oříšek 1 špetka
- sýr Parmezán 6 lžic
- mouka pšeničná polohrubá (na dosypání)
- sůl
- pepř
- pepř růžový (kuličky na ozdobu)
Postup přípravy
1. Vývar přiveďte k varu. Mezitím v míse smíchejte vejce, strouhanku, jemně nasekanou petrželku, muškátový oříšek i parmazán. Směs podle chuti osolte a opepřete – soli můžete dát klidně o trochu víc (slanou chuť ještě srazí mouka). Pak ke směsi přisypávejte mouku, abyste získali směs ne úplně tuhou, ale pevnou tak, aby z ní šly rukama navlhčenýma ve studené vodě tvarovat měkčí knedlíčky.
2. Knedlíčky dávejte do polévky, nechte je vyplavat na hladinu a ještě 2–3 minuty povařte. Horkou polévku s knedlíčky servírujte lehce posypanou kuličkami růžového pepře.
Načítám komentáře...