Burrito polévka
Seznam surovin
Na polévku:
- olej 2 lžíce
- cibule 1 kus
- česnek 2 stroužky
- kmín 1 lžička (mletý)
- paprika sladká 1 lžička (mletá)
- hovězí maso 450 gramů (mleté)
- sůl
- koření chilli 2 lžičky (mleté)
- fazole červené 1 plechovka
- rajčata sterilovaná 1 plechovka (sekaná)
- vývar hovězí 2 hrnky
Na podávání:
- tortilla 2 kusy
- olej olivový
- sůl
- koriandr 1 lžíce (čerstvý, nakrájený)
- sýr Čedar 100 gramů
Postup přípravy
V hrnci rozehřejeme olej, přidáme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli a za stálého míchání ji orestujeme asi 2 minuty. Přidáme prolisovaný česnek, kmín a mletou papriku a krátce je orestujeme, až začnou vonět. Přisypeme mleté maso, dále mícháme, abychom maso rozdělili na kousky, a maso opečeme ze všech stran dohněda.
Maso osolíme, okořeníme chilli, přidáme scezené fazole, rajčata a hovězí vývar, přivedeme k varu a na mírném ohni povaříme za občasného míchání 15 minut.
Mezitím nakrájíme tortilly na proužky, rozložíme je na plech vyložený papírem na pečení, pokapeme olivovým olejem a lehce osolíme. Vložíme je do trouby vyhřáté na 190 °C a pečeme asi 5 minut. Pak je promícháme a pečeme ještě 3 – 5 minut, dokud nejsou křupavé.
Hotovou polévku podle potřeby dochutíme solí. Rozdělíme ji do misek a každou porci posypeme tortillovými proužky, koriandrem a nastrouhaným čedarem.
Poznámka k receptu
1 hrnek = 250 ml
Načítám komentáře...