Bylinková polévka s řeckým jogurtem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Ve větším hrnci rozpalte 2 lžíce oleje. Přisypte do něj najemno nasekanou cibuli a česnek a restujte asi 5 minut, až cibule zesklovatí a změkne. Přidejte kurkumu a muškátový oříšek a restujte další 2 minuty.

2. Přisypte sušenou mátu, přidejte špenát, petrželku a koriandr i se stonky a zalijte vývarem. Přiveďte k varu a vařte asi 10 minut. Polévku osolte, opepřete a tyčovým mixérem ji rozmixujte dohladka.

3. Před podáváním rozmixovanou polévku znovu přiveďte k varu. Dejte do misky jogurt a zalijte ho sběračkou horké polévky. Dobře rozmíchejte. Přilijte víc polévky a znovu rozmíchejte. Přelijte jogurtovou směs zpět do hrnce s polévkou a rozmíchejte.

4. Do hrnce přidejte nasekané bylinky a rozdrolenou fetu (od každého si nechte ještě na ozdobu jednotlivých porcí). Podávejte v miskách nebo talířích, každou porci posypanou sýrem a bylinkami a zakápnutou zbytkem olivového oleje.

Poznámka k receptu

Přidejte k polévce krutony z opečeného chleba, získáte sytější verzi bylinkové polévky.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...