Červená rybí polévka s česnekem a vínem
Seznam surovin
- ryba sladkovodní 1,5 kilogramu
- cibule 2 kusy
- rajčata 2 kusy
- paprika zelená 2 kusy
- olej
- paprika sladká 2 lžíce (mletá)
- feferony 2 kusy (nemusí být)
- česnek 5 stroužků
- víno bílé 500 mililitrů
- nudle 1 hrst (domácí)
- petržel kadeřavá/kudrnka
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Z masa a odřezků uvařte v osolené vodě vývar, přeceďte ho přes husté síto a maso lehce propasírujte.
Rajčata spařte, oloupejte a nakrájejte na kostičky. Papriky zbavte jádřinců a semínek a nakrájejte na kostičky. Pokud máte masa dostatek, vykostěte jej a nakrájejte na malé kousky.
Cibuli oloupejte, nasekejte najemno a osmahněte na oleji. Přidejte mletou papriku, najemno nasekaný česnek, rajčata a papriky. Podlijte vínem a přidejte asi 1 l vývaru.
Nechte 5 minut povařit a přidejte nadrobno nasekané feferonky, pokrájené maso, osolte, opepřete a ještě 5 - 10 minut povařte.
V osolené vodě uvařte nudle, sceďte je a přidejte do hotové polévky.
Každou porci můžete posypat nasekanou petrželkou.
Načítám komentáře...