Česnečka
Postup přípravy
1. Česnek rozetřete se solí. Směs rozdělte do čtyř talířů nebo misek a do každé přidejte lžičku sádla a žloutek.
2. Vložte uvařené (jen omyté, i se slupkou) a na kostičky pokrájené brambory.
3. Zalijte horkým vývarem z nich, okořeňte majoránkou a podávejte s topinkami potřenými česnekem, případně se lžící zakysané smetany. Chuť a sílu česnečky ještě znásobí zalití silným hovězím nebo drůbežím vývarem a finální přídavek kvalitního tvrdého nastrouhaného sýra nebo najemno pokrájené šunky. Největší sílu jí ale dává kvalitní česnek. Ten český má potřebnou, nedostižnou razanci!
Poznámka k receptu
Rychlovka, která uklidní žaludek „rozhoupaný” po flámu nebo zahřeje a vzpruží po návratu z mrazivé procházky.
Načítám komentáře...