Česnečka

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Česnek rozetřete se solí. Směs rozdělte do čtyř talířů nebo misek a do každé přidejte lžičku sádla a žloutek.

2. Vložte uvařené (jen omyté, i se slupkou) a na kostičky pokrájené brambory.

3. Zalijte horkým vývarem z nich, okořeňte majoránkou a podávejte s topinkami potřenými česnekem, případně se lžící zakysané smetany. Chuť a sílu česnečky ještě znásobí zalití silným hovězím nebo drůbežím vývarem a finální přídavek kvalitního tvrdého nastrouhaného sýra nebo najemno pokrájené šunky. Největší sílu jí ale dává kvalitní česnek. Ten český má potřebnou, nedostižnou razanci!

Poznámka k receptu

Rychlovka, která uklidní žaludek „rozhoupaný” po flámu nebo zahřeje a vzpruží po návratu z mrazivé procházky.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...