Chrástová polévka
Seznam surovin
- olej olivový 4 lžíce
- cibule 1 kus
- ředkev bílá 1 svazek (z toho chrást nebo vodnice)
- brambory 2 kusy
- smetana na šlehání 100 mililitrů (nebo mléko)
- sůl
- pepř bílý (nebo barevný)
Postup přípravy
1. Cibuli oloupejte a nakrájejte na plátky. V hrnci rozehřejte olej, osmažte cibuli, až zesklovatí, ale nezabarví se.
2. Přidejte oloupané nakrájené brambory a pokrájený chrást, osolte, opepřete a zakryté 10 minut poduste, aby se rozvinuly chutě. Pak zalijte asi 1 litrem vody. Povařte 20 minut.
3. Uvařenou polévku rozmixujte, a chcete-li ji mít opravdu sametově hebkou, protřete ji sítem. Vmíchejte smetanu a podle potřeby dochuťte.
Poznámka k receptu
Ke snížení energetické hodnoty použijte místo smetany mléko.
Načítám komentáře...