Cibulová polévka s pečenými žampiony
Seznam surovin
- vývar drůbeží 1 litr (nebo hovězí)
- cibule 200 gramů (nahrubo nakrájená)
- žampiony 200 gramů
- sádlo 50 gramů
- víno bílé 1 decilitr (suché)
- česnek 1 stroužek
- bobkový list 2 kusy
- pepř (mletý)
- sůl
- bageta 1 kus
- máslo (na potření)
- cibulová nať
Postup přípravy
Oloupanou cibuli nakrájíme nahrubo, žampiony očistíme a také nakrájíme nahrubo a obojí zprudka opečeme na rozehřátém sádle tak, aby cibule i žampiony byly lehce připálené trochu tmavými okraji.
Pak přidáme prolisovaný česnek a bobkové listy, osolíme, opepříme, zalijeme vínem a vývarem a pozvolna vaříme asi 40 minut.
Na závěr polévku podle potřeby dochutíme a podáváme ji horkou, posypanou nakrájenou cibulovou natí. Nezbytným doplňkem je bageta nakrájená na plátky, které potřeme máslem a opečeme dozlatova ve vyhřáté troubě.
Načítám komentáře...