Čočková polévka s jemnými párky
Seznam surovin
- vývar 700 mililitrů
- čočka 250 mililitrů
- párek jemný 250 gramů
- vejce 2 kusy (na hniličko )
- olej olivový 40 mililitrů
- mouka pšeničná hladká 40 gramů
- ocet vinný 1 lžíce
- petržel kadeřavá/kudrnka 1 lžíce (pokrájená )
- česnek 1 stroužek
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Čočku přebereme, propláchneme a dáme vařit. V kastrůlku rozpálíme olej, přisypeme mouku a mícháme dokud mouka nezačne zlátnout. Snížíme teplotu a pokračujeme v míchání, dokud mouka není světle hnědá.
Přilijeme studený vývar, rozšleháme, přidáme propasírovaný česnek a za stálého míchání zavaříme. Když je čočka částečně vařená, scedíme ji a vývar uchováme stranou. Čočku vsypeme do polévkového základu z mouky a oleje a necháme ji přejít varem. Podle potřeby dolijeme vývar z čočky, ochutíme solí, octem a rozdělíme do talířů.
Na lžíci oleje opečeme na kolečka nakrájené párky. Nakonec na polévku přidáme po půlce vejce, na měsíčky pokrájené a opečené párky a posypeme petrželkou.
Načítám komentáře...